28/09/2016 Interclubs Seniors Finale Men II Château d’Ardenne NL

Neen, het is niet omdat we verloren hebben dat ik meer tijd heb genomen om dit te schrijven maar wel omdat deze laatste dagen zeer druk waren.
Inderdaad, we hebben de finale niet gewonnen… De wijze waarop de Captain van Falnuée zijn ploegen had opgesteld bij de kwalificatie strookte niet met mijn inzicht. Ik had gewed dat hij zijn beste spelers in de laatste match zou inzetten … en heb mijn weddenschap verloren…
Het zijn Roland (16,6) en Alain (24,1) die het sterkste paar Jean-Louis (13.9) en Éric (14.5) hebben ontmoet. Onze spelers werden steeds door de uitzonderlijke lengte van de afslagen van de tegenstanders benadeeld. In die omstandigheden zijn ze tevreden met een bijzonder eervolle nederlaag van 3&2. Lucien (15.8) en Philip (16.1) hebben, naar eigen zeggen, niet naar gewoonte goed gespeeld en hebben met 3&1 de overwinning aan Yvan (13.5) en Jean-Jacques (13.1) moeten laten. Étienne (18.0) en Roger (23.6) kregen te maken met het duo Marcel (15.3) en Patrick (15,9) wat niet veel hoop gaf op een overwinning… Maar wij namen het voordeel vanaf de eerste hole om de laatste 9 holes met 2 up te beginnen! Met een score van 4 ups en nog 5 te spelen gingen we vreedzaam naar
de overwinning tot we plotseling enkele afslagen misten terwijl onze tegenstanders hun beste golf boven haalden!
Het verlies van hole 17 liet ons 1 up op het vertrek van hole 18… daar gingen we op de meest vreselijke wijze tekeer en misten beide onze afslag! Gelukkig lag onze derde slag op de green en maakte uw dienaar een geweldige putt van 6 meter om de hole te squaren en de match te winnen! Wat uiteindelijk in onze match het verschil maakte was het korte spel maar ook binnen bepaalde perken, de spelstrategie waarbij ik voor het gelijke spel zorgde en Étienne voor de winst van de hole…
Later hebben we vernomen dat de MEN I ploeg haar wedstrijd had gewonnen tegen Hulencourt met een score van 2/1. Dit laatste kwam onze nederlaag enigszins verzachten. Proficiat aan alle spelers van deze topploeg.
Eens temeer hebben we de jaren lange faam van Steenpoel hoog gehouden. Ik dank alle spelers van mijn ploeg voor de geweldige uitslag en prestatie: Denis, Alain, Lucien, Philip, Roland, Étienne… en ikzelf…

Roger,

Uw gelukkige team Captain

Scroll to top