21/09/2016 Interclubs seniors Men II Div. 5 at Spiegelven vs Duisburg NL

Op woensdag 21 september speelden we onze laatste poule wedstrijd tegen Duisburg. De uitslag had geen belang meer voor beide ploegen: Steenpoel eerste en Duisburg laatste in de poule. Toch was iedereen geneigd de wedstrijd te winnen: voor Duisburg hun enige zege en voor Steenpoel om alle matchen te winnen en een “clean sheet” voor te leggen.
Het eerste team met Alain en Roland stond tegenover het sterkste paar. Eddy (12.6) en André (13.7) hebben hun het vuur aan de schenen gelegd. Maar vergis je niet, onze beide spelers hebben fel weerwerk geboden en zelfs ook het vuur aan de schenen van de tegenpartij gelegd. Alles was mogelijk want ze waren maar 2 down met nog drie holes te spelen. Op hole 16 hebben ze nog kunnen squaren maar op hole 17 was Duisburg te sterk en werd de stand beslecht op 3 down en één te gaan. Eens temeer werden Alain en Roland door de tegenstanders geprezen met welverdiende complimenten daar zij zelfs op enkele holes de tegenstanders lieten twijfelen.
Denis en Roger hadden de gemakkelijkste opdracht. Denis had zelfs alleen kunnen spelen, zo groot was zijn overwicht ten opzichte van de drie andere spelers tijdens deze derde match. Niettemin bleven Dirk (20.7) en Thierry (22.2) sereen glimlachen zelfs met een score van 7 ups en 6 te gaan… en Denis kon eindelijk naar de wagen op de parking om zijn geneesmiddelen tegen een ernstige en blijvende hoest te gaan halen.
Ditmaal kwam de spanning van een gelijkopgaande match van Lucien (15.8) en Philip (16.4) tegen Ben (13.8) en Jacques (15.5). Bij de aanvang van de laatste negen holes stonden onze beide mannen op min drie, doch niet gelaten, zij wonnen onmiddellijk meerdere holes op rij en lieten hun vertwijfelde tegenstanders achter zich op het meest doorslaggevend ogenblik van de wedstrijd. Bij aanvang van hole 15 stonden Lucien en Philip 1 up. Zij bleven hun voorsprong behouden tot de afslag van hole 18. De vier spelers plaatsten hun bal binnen de vier slagen op de green van de par 5 met een ballenverslindende vijver. Lucien had geen moeite en plaatste zijn bal op het bovenste plateau van de green en nog een moeilijke afdalende putt. Philip ging ook over de vijver maar bleef op 40 cm van de boord van het water liggen. Ondanks een moeilijke stand en een in de rough verzonken bal slaagde Philip erin zijn bal op de green op 5 m van de vlag te plaatsen en jawel …. de hole die Duisburg niet kon winnen gaf de overwinning aan Lucien en Philip… en aan de ploeg met een score van 2/1. Dit was dan de kroon op het werk van het enige team dat al zijn matchen gewonnen heeft. Wat een topprestatie jongens!
En om deze mooie dag te beëindigen vernemen we dat onze ploeg van MEN I eveneens de ontmoeting had gewonnen en aldus eerste van hun poule zijn. Ook zij stijgen van divisie en spelen de finale om divisiekampioen te worden.
Bravo aan iedereen, MEN II e MEN I, om nogmaals Steenpoel op de kaart te zetten!

Roger

Scroll to top