08/09/2016 Interclubs Seniors – Men II Div. 5. Golf Forum Steenpoel vs Oostende NL

Ai, die bomen ! Afhankelijk van de omstandigheden werken ze mee of werken ze tegen.
Zij hebben de spelers tijdens deze laatste zomerdagen tegen de brandende zon beschermd en hebben hen de gelegenheid gegeven op een aangename wijze golf te spelen. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde! Dezelfde welwillende bomen werden soms vijandig door met man en macht de wegen tot de greens te bewaken.
Eens temeer werden we geconfronteerd met een ploeg wiens handicaps veel lager waren dan de onze.
Stel zelf uw mening samen:
Roland (16.6) en Alain (24.1) tegen Luc (15.3) en Carl (12.5), zijnde 40.7 tegen 27.8
Denis (14.3) en Etienne (18.3) tegen Ivan (12.8) en Roger (12.5) zijnde 32.6 tegen 25.3
Lucien (15.8) en Philip (16.4) tegen Yves (12.8) en Martin (15.6) zijnde 32.2 tegen 28.4
Hetgeen in totaal 105.5 geeft tegen 81.5 in ons nadeel!
Het was niet de beste dag van Denis noch van Etienne, zij verloren op hole 17 met 3 en 1. Lucien en Philip, zaten in de « drivers seat » en hebben hun match van begin tot einde beheerst om met 2 en 1 te winnen. Maar de grootste verdienste komt toe aan Roland en Alain. Zij stonden 3 up met nog 5 holes te spelen. Hun tegenstanders hebben toen vier holes achtereenvolgens gewonnen en leidden met 1 up op de laatste hole. Luc (van Oostende), opgewonden door zijn schitterende drive op hole 17, overschatte zijn talent en sloeg zijn bal helemaal links op de naburige fairway. Hij zal nog lang de bomen van hierboven herinneren! Vruchteloos heeft hij geprobeerd de fairway van de 18 te bereiken door over of tussen de bomen te spelen. Uiteindelijk verdween zijn bal in het hoge gras van hole 4. Roland en Alain hebben voorzichtig gespeeld en dankzij hun doelmatigheid hebben ze de stand van zaken recht getrokken door de 18de hole te winnen! De hoop ging naar ons kamp, en ditmaal ging de strijd verder over een andere boeg (” L’espoir changea de camp, le combat changea d’âme…” Victor Hugo). Deze zin geeft uitermate goed de “spirit” aan hoe de eerste en laatste hole van de play-off werd gespeeld. Alain en Roland speelden rechtdoor en lagen op de juiste plaats. Roland verzekerde de par en bezegelde de wedstrijd door de overwinning te schenken aan Steenpoel.
Het glas van de vriendschap besloot deze ontmoeting waarvan elke match in een perfecte fair play geest werd gespeeld. De Oostende ploeg heeft ons later zelfs vergezeld tot het restaurant waar onze overwinning werd gevierd terwijl we de uitschieters van de dag besproken.

Roger

Scroll to top