26/08/2016 Sud-Est Cat 4 Finale at Naxhelet against Rigenée NL

De Cat 4 vertrok om 12u10, zij moesten spelen tegen Rigenée voor de Sud-Est kampioenstitel 2016. Al vanaf de eerste holes was het duidelijk dat het een moeilijke opgave ging worden. De ploeg met Roland Dogny en Jan De Bleecker haalden hun eerste punt op de hole 1. Roland, een natuurkracht, speelde met zijn tweede slag de bal ruim over de green. Toch kon hij dankzij een gecontroleerde approach de hole nog winnen.
Op hole 2 had hij opnieuw een verschroeiende afslag en lag ruim op ijzer afstand van de green. Spijtig genoeg was zijn slag naar de green niet goed gericht en lag zijn bal rechts op de pregreen. Een schitterende approach naar de vlag en hij kon de hole gemakkelijk maken. Louisa, de lady van Rigenée, was met haar derde slag op de green op ongeveer vijf meter van de hole. Met een lichte “touch” maakte zij de “par”, het was nu de beurt aan Roland te “counteren”. Spijtig genoeg ging zijn bal naast de hole en werd hole 2 binnen gehaald door Rigenée. Achteraf werd duidelijk dat Louisa een gevreesde tegenstandster was. Zij slaagde erin vanaf de meest onverwachte hoeken de holes te “squaren” of te winnen. De “par 3” (hole 4) liet geen kans aan ons team. Jean van Rigenée een “long hitter” bereikte de green en bleef op een vijftal meter van de vlag liggen. Roland ging in de bunker en Jan sloeg buiten. Roland sloeg zijn bal uit de bunker maar miste zijn approach en de hole ging opnieuw naar Rigenée. Bij hole 5 sloeg Jean zijn bal in de “rough” en kon dus niet meer voldoende lengte halen om de green te bereiken. Onze Roland en daarna ook Jean (van Rigenée) gingen broederlijk in de bunker naast de green liggen. Louisa was in drie op de green op 20m van de vlag. Haar approach was niet schitterend maar de tweede putt vanaf een viertal meters ging in de hole. Jan kon nog de hole winnen met een “putt” van 80 cm maar miste en de hole werd gedeeld. Jan voelde zich slecht, het was absoluut niet zijn dag. Dan maar verder naar de volgende hole, een “par 4” met een zeer moeilijke green. Na twee mislukte slagen lag Louisa met haar derde eveneens mislukte slag op de green op 1,5m van de vlag. Roland en Jan hadden hierop geen antwoord en Rigenée ging met het punt lopen. De volgende twee holes werden “gesquared” en de twee daarop volgende door Rigenée gewonnen. Het is op hole 9 dat Steenpoel de eindstand van de eerste negen holes vastlegde met 1 down.
De negen volgende holes waren ongeveer van hetzelfde allooi met dien verstande dat er steeds werd gehoopt dat Louisa zou verzwakken (ijdele hoop!). Op hole 17 speelden beide Steenpoel spelers hun bal in het water. De hole ging dus naar Rigenée, opnieuw op rekening van Louisa.
Het is op hole 18 dat Steenpoel ten slotte de balans op gelijk spel kon krijgen.
Het tweede team van Steenpoel met Eric en Francis was slecht gestart en raakten tijdens de 9 eerste holes niet in het spel. Zij gingen onderuit met 3 down op de eerste negen. In de retour echter namen ze het spel volledig in handen en probeerden de schade volledig goed te maken. De laatste hole werd zelfs niet tot op de green gespeeld want was voordien reeds gewonnen. Zodoende werd de retour met 5 ups door Francis en Eric gewonnen.
Toch ging de kampioenstitel naar Rigenée daar hun eerste team met 1 up en square won en het tweede team won met 3 ups en verloor met 5 down.

Scroll to top