24/10/2015 Shootout Men NL

De Shoot-out Men wordt in 5 onderdelen gespeeld. Eerst twee kwalificatieronden voor de halve finale. Dan twee halve finale ronden en daarna de finale.
Bij de halve finale van 9u00 werd Daan als eerste uitgeschakeld. Zijn bal belandde tussen de bomen van hole 5. Zijn approach was te ver en dus nog een approach en twee putts. De minste fout bij de Shoot-out kan fataal zijn.
De laatste hole van de halve finale werd fataal voor Alain al speelde Rainer zijn 1e bal wel buiten. Zijn tweede bal belandde op een 30tal meter van de green van de 6. Alain had een goede 1ste bal en lag bij zijn 2de shot op ongeveer dezelfde afstand van de green als Rainer. Wel te verstaan dat Alain 2 had gespeeld en Rainer 4. De 5de slag van Rainer was te kort en lag nog niet op de green. De 3de slag van Alain ging in de bunker van hole 6 maar zijn bunkerslag belandde out of bounds en hij speelde dus 6 bij zijn volgende slag. Rainer speelde ondertussen ook zijn zesde slag kort bij de hole en putt voor 7. Alain moest zijn bal in de hole leggen maar had nog twee slagen nodig om met 8 te beëindigen. Hij was dus de laatste uitgeschakelde van de halve finale van 9u00.
Bij de halve finale van 11u00 werd Guru als eerste uitgeschakeld! NIET TE GELOVEN! Een goede speler zoals hij maakte een socket en kwam onder de bomen terecht. Hij sloeg van onder de bomen de bal links van de green 5. Zijn volgende slag opnieuw een socket en nog een slechte approach. Hij eindigde met 7 slagen en was uitgeschakeld.
Op de volgende hole moesten Timo, Christian Van Der Gracht en Pascal Knaepen een “barrage” spelen van naast de green van hole 1 naar de green van hole 9. Pascal speelde als eerste zijn bal op de green. Christian was niet ver genoeg en lag dus niet op de green. Timo speelde als laatste en had dus de bal ver genoeg moeten spelen maar miste en werd uitgeschakeld. Dat Guru en Timo, beide junioren, als eersten werden uitgeschakeld was verbazingwekkend.
Op de laatste hole van de 2e halve finale speelde Walter twee ballen buiten en werd dus uitgesloten van deelname aan de finale.
De finale van de Shoot-out Men begon stipt om 14u00. Na een korte briefing van Roger sloegen de eerste kandidaten af. Tanguy begon sterk en werkte af in twee slagen. Samm vietals eerste af met 5 slagen. Op de volgende hole was er een “barrage” met vier en het was Guy die afviel. Na 7 holes bleven enkel nog Christian Groulus, Guillaume en Jovi over. Guillaume winnaar van 2013 sloeg een bal buiten en eindigde met 6 slagen en was uitgeschakeld.
Het werd nog heel spannend.
Op de laatste hole naast de bunker van hole 6 naar de green van hole 9 raakte de bal van Jovi de bomen. Zijn bal botste terug op de fairway van de 8. Om de green te bereiken moest hij zeer laag blijven want de bomen van de 8 en deze van de 9 stonden in de weg.
Hij raakte de bladeren van een boom van de 8 en zijn bal viel in de bladeren van hole 3 doch met zicht op de vlag op ongeveer 10 m.
Christian had een prachtige slag en lag op de fairway van de 9 op 35 m van de hole. Maar Christian zijn approach geraakte niet op de green en ook zijn 2e approach is te kort waardoor hij drie gespeeld had.
Jovi’s approach bleef hangen op de pregreen van de 9 en beide spelers hadden dus 3 gespeeld. Ze missen beiden hun 1e putt en maken wel hun 2e putt dus “barrage” of “play-off”.
Er werd beslist dat er zoals verleden jaar een “play-off” wordt gespeeld vanaf dezelfde afslagplaats naar dezelfde hole.
Jovi flirte opnieuw met de bomen maar ditmaal kwam zijn bal waar het hoorde op de fairway van de 9. Christian was minder gelukkig en lag in de bladeren een beetje verder dan de prégreen van hole 8 maar met zicht op de vlag. Beiden maakten een approach naar de green. Christian nog slechts een putt van 2m. Jovi putt als eerste en legde de bal naast de hole op 80 cm.
Christian miste zijn putt en zijn bal rolde te ver.
Christian miste zijn putt een tweede keer om tenslotte met 5 slagen uit te spelen
Jovi slaagde erin zijn bal in de hole te krijgen en won aldus de finale.
Jovi juichte en sloeg zijn armen rond de hals van Samm en begon te dansen van vreugde.

Het was echt genieten tot de aller laatste hole. Jovi is nu voor de tweemaal op rij kampioen van de Shoot-out. Hij heeft wel heel veel geluk gehad op de laatste hole want Christian had met de vingers in de neus de hole kunnen winnen.
Christian heeft de Shoot-out in 2005 gewonnen en wou absoluut de Shoot-out van 2015 winnen 10 jaar na zijn eerste overwinning. Hij had de beker van 2005 in zijn koffer steken om hem te tonen samen met deze van 2015. Spijtig voor hem heeft hij zijn droom niet kunnen waar maken!

Scroll to top