24/10/2015 Shootout Ladies NL

Bij het ochtendgloren stonden de Ladies al te trappelen om omstreeks 9u00 de Shootout 2015 aan te vatten.

Chloé, slechts 12 jaar en één van onze beste spelers, moest ondanks de beste slag naar de green al onmiddellijk de wedstrijd verlaten. Haar eerste bal week af op een boom, haar tweede slag was te ver en bij de volgende lag ze opnieuw te ver van de hole. Tijdens “de barrage” werd ze onverbiddelijk uitgesloten voor verdere deelname. De shootout is meedogenloos, de minste fout kan de uitschakeling betekenen.
Alix, het 10 jarig zusje van Chloé, heeft het tot de finale kunnen brengen. In de finale was het leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste speelster zo maar even 82 jaar!
De tweede kwalificatie ronde vatte aan omstreeks 11u00 daar bleef Sophie, de kampioene van 2013, 2014 en 2015, niet zonder moeite overeind. Ze speelde zeker niet haar beste golf. De mama van Chloé en Alix, Patricia, moest de wedstrijd eveneens snel verlaten.
Uiteindelijk haalden 10 deelneemsters de finale. Deze vatte aan omstreeks 14u00. Sophie heeft haar stunt niet kunnen herhalen zij werd eervol 4de. Deze finale kende uiteindelijk een zeer spannend slot, gezien het Carine Van Daele was die als outsider iedereen verbaasde. Zij speelde dan ook de shootout van haar leven. Telkens kroop ze door het oog van de naald want ze overleefde vijf “barrages”.
Carine en Margaretha kruisten dus de degens in de ultieme finaleronde. Daar slaagde Margaretha, onze interclubspeelster, met al haar ervaring en kunde het laken toch naar zich toe te trekken en de Shootout Ladies 2015 op haar naam te schrijven. Beide speelsters vielen mekaar na afloop, onder luid applaus, in de armen en toonden zich fier de Shoutout 2015 als runner-up en winnares te hebben gespeeld.

Scroll to top